Min första kamera köpte jag i Paris på skolresan i nionde klass år 1971. Det var en Kodak Instamatic. Det blev många bilder tagna på skolresan, vilken kom att bli ett minne för livet. Först 1991 blev det av att köpa en riktig systemkamera. Det blev en Canon EOS 1000F. Många bilder togs med den. Allt från privata bilder med familj och vänner till bilder från landskamper och pistolskyttetävlingar.

2003 började jag jobba på VapenTidningen som frilansare. Min Canon EOS 1000F fungerade ganska bra för ändamålet, men en bra digitalkamera konstaterade jag snart att jag behövde. Hösten 2004 inhandlades en Canon EOS 300D. Många av bilderna på min hemsida är tagna med den. Under min test av ammunition 2016 för VapenTidningen var det någon som smög sig fram och stal kameran ur bilens baklucka som stod öppen, så det blev att snabbt inhandla en ny kamera. Det blev en Canon EOS 700D. Inget ont som inte har något gott med sig. Det har hänt en hel del på kamerafronten på 12 år. Den nya kameran har massor av funktioner som den gamla saknade. Upplösningen på bilderna är också väldigt mycket bättre.

November och december 2010 blev väldigt inkomstbringande i mitt dåvarande jobb. Vad göra med alla pengar jag tjänat? Det blev pengar både till en bra digital filmkamera, en DVD-spelare och en TV som inköptes under vintern 2011. Filmkameran blev även den en Canon, av modell Legria HF M36. Det första större evenemang som blev filmat var SM i Göteborg.  Efterhand har allt fler filmer gjorts. Framförallt har jag filmat mycket vid alla Pistolskytte-SM som genomförts under åren och många av FOK Borås tävlingar har också dokumenterats. Mycket av det jag filmat går att finna på min kanal i YouTube.

Som exempel kan du här se en film från Vinterfält 1 2015 i Borås.

 

Och här en film från Vinterfält 1 2023 i Borås.

Sidan uppdaterad senast 2023-02-22.
Tillbaka till startsidan.