Åkes sida om hundarna, Miki, Nox, Tobbe, Esso och Sanny.Vår första hund var Bästdals Miki. Han fanns hos oss mellan maj 1997 och augusti 2006.Han blev 10 år och så här såg han ut.

Hunden Le-Exa's Nox var vår andra hund.

Så här såg han ut när vi hämtade honom den 16 oktober 2006.

Den 19 februari 2007 ser Nox ut så här med uppresta öron.

Den 18 maj 2007 hade Nox blivit så här stor.

På morgonen den 15 december 2015 blev Nox sjuk. Han orkade knappt resa sig upp. Veterinären konstaterade att hjärtat var förstorat och inte orkade arbeta som det skulle, så Nox fick somna in för alltid.

Den 9 maj 2010 kom Shellrick's On Top, som kallas för Tobbe, till oss.Vi var på besök hos uppfödaren den 14 mars 2010 och då var Tobbe bara en vecka gammal.

Den 9/5 2010 och nu har Tobbe flyttat hem till oss.

Hej alla! Nu är jag här hos min nya husse och matte!Den 30/5 har Tobbe bott hos oss i tre veckor. Här fick han följa med hussen och Nox på en skogspromenad.

Den 6/8 och i morgon blir Tobbe 5 månader. Idag fick kameran hänga med på skogspromenaden. Två av bilderna visas nedan.

Idag är det den 9/9 och nu har Tobbe blivit 6 månader och den sista av mjölktänderna, vänster övre hörntand, tappades i morse. På skogspromenaden var det full fart. Tobbe retade som vanligt Nox som naturligtvis måste försöka fånga honom. Jakten gick över stock och sten, som visas på den första bilden.

Den 11/10 och i går var Tobbe på utställning i Sundsvall. Han vann sin klass, hanvalpar mellan 7 och 9 månader, men blev passerad av den yngre valpen, så det blev inget pris denna gång. 

This is On Top, the son of the Lion King, det syns väl! Majestätisk så det förslår, trots att han bara är 7 månader.Den 16 april 2011 var Tobbe på utställning i Lidköping och då såg han ut så här. Nu har han blivit en vuxen hund. Pälsen har ett helt annat utseende och det valpiga som syns på de tidigare bilderna är borta.Eftermiddagen den 10/12 2019 började Tobbe att må dåligt. Vi hade ett inbokat besök hos veterinären sedan tidigare för att ta ett blodprov den 11/12. Blodprovet visade att sänkan var mycket dålig. Han hade en infektion i kroppen. Under natten försämrades hans tillstånd ytterligare. Om han drack kräktes han snart upp vattnet igen. När han kom till veterinären den 12/12 var han mycket sjuk, sannolikt orsakat av en kraftig maginfektion. Veterinären konstaterade att han inte skulle kunna återhämta sig, så han fick somna in för alltid för att slippa plågas mer.

På kvällen den 28/12 2015 kom Incidents Esso till oss, exakt 8 veckor gammal.


 Vi hämtade honom i Vallåkra och här ser vi en liten filmsnutt med hela hans syskonskara i aktion.

Så här såg Esso ut den 31/12 2015.

På årets första dag såg Esso ut så här.Och den 3/1 så här.

Den 12/1 och igår blev Esso 10 veckor gammal och då ser han ut så här.

Torsdag den 4/2 och Esso blev tre månader gammal i tisdags. Öronen har blivit så stora att de inte orkar stå upp, men snart reser de sig nog igen.

Den 13 februari fick Esso följa med hussen och Tobbe på en promenad i skogen för första gången. Hussen fotograferade flitigt under promenadens gång. Bilderna visas nedan.

Den 27 februari och på onsdag 2/3 blir Esso fyra månader gammal. Efter dagens promenad fick Esso och Tobbe springa omkring och busa på tomten lite. Hussen tog fram kameran och tog några bilder och de bästa visas nedan.

Den 24 mars 2020 kom Lundecocks Sunrise, som kallas för Sanny, till oss.

Den 29 februari var vi på Lundecocks kennel och fick träffa vår nya hund för första gången. Ovan en liten filmsnutt och nedan några stillbilder.

Efter en veckas försening beroende på att veterinären som skulle besiktiga valparna blivit sjuk så fick vi hämta Sanny den 24/3. Nedan några bilder från då vi hämtade honom hos Johnny på Lundecock's kennel.

Nedan en bild på Sannys pappa, Lythwood Sundealer "Micki".

Idag, den 25/3, var Sanny ute och fick nosa lite i gräset. Krokusen blommade så fint i rabatten bakom honom, men blommor är inte intressant tycker han.

Till Åkes egen hemsida.
Senast ändrad 2020-03-25.