Åkes sida om hundarna, Miki, Nox, Tobbe, Esso och Sanny.


Vår första hund var Bästdals Miki.

Han fanns hos oss mellan maj 1997 och augusti 2006. Han blev 10 år och så här såg han ut.

Hunden Le-Exa's Nox var vår andra hund.

Så här såg han ut när vi hämtade honom den 16 oktober 2006.

Den 19 februari 2007 ser Nox ut så här med uppresta öron.

Den 18 maj 2007 hade Nox blivit så här stor.

På morgonen den 15 december 2015 blev Nox sjuk. Han orkade knappt resa sig upp. Veterinären konstaterade att hjärtat var förstorat och inte orkade arbeta som det skulle, så Nox fick somna in för alltid.

Den 9 maj 2010 kom Shellrick's On Top, som kallas för Tobbe, till oss.Vi var på besök hos uppfödaren den 14 mars 2010 och då var Tobbe bara en vecka gammal.

Den 9/5 2010 och nu har Tobbe flyttat hem till oss.

Hej alla! Nu är jag här hos min nya husse och matte!Den 30/5 har Tobbe bott hos oss i tre veckor. Här fick han följa med hussen och Nox på en skogspromenad.

Den 6/8 och i morgon blir Tobbe 5 månader. Idag fick kameran hänga med på skogspromenaden. Två av bilderna visas nedan.

Idag är det den 9/9 och nu har Tobbe blivit 6 månader och den sista av mjölktänderna, vänster övre hörntand, tappades i morse. På skogspromenaden var det full fart. Tobbe retade som vanligt Nox som naturligtvis måste försöka fånga honom. Jakten gick över stock och sten, som visas på den första bilden.

Den 11/10 och i går var Tobbe på utställning i Sundsvall. Han vann sin klass, hanvalpar mellan 7 och 9 månader, men blev passerad av den yngre valpen, så det blev inget pris denna gång. 

This is On Top, the son of the Lion King, det syns väl! Majestätisk så det förslår, trots att han bara är 7 månader.Den 16 april 2011 var Tobbe på utställning i Lidköping och då såg han ut så här. Nu har han blivit en vuxen hund. Pälsen har ett helt annat utseende och det valpiga som syns på de tidigare bilderna är borta.Eftermiddagen den 10/12 2019 började Tobbe att må dåligt. Vi hade ett inbokat besök hos veterinären sedan tidigare för att ta ett blodprov den 11/12. Blodprovet visade att sänkan var mycket dålig. Han hade en infektion i kroppen. Under natten försämrades hans tillstånd ytterligare. Om han drack kräktes han snart upp vattnet igen. När han kom till veterinären den 12/12 var han mycket sjuk, sannolikt orsakat av en kraftig maginfektion. Veterinären konstaterade att han inte skulle kunna återhämta sig, så han fick somna in för alltid för att slippa plågas mer.

På kvällen den 28/12 2015 kom Incidents Esso till oss, exakt 8 veckor gammal.


Vi hämtade honom i Vallåkra och här ser vi en liten filmsnutt med hela hans syskonskara i aktion.

Så här såg Esso ut den 31/12 2015.

På årets första dag såg Esso ut så här.

Och den 3/1 så här.

Den 12/1 och igår blev Esso 10 veckor gammal och då ser han ut så här.

Torsdag den 4/2 och Esso blev tre månader gammal i tisdags. Öronen har blivit så stora att de inte orkar stå upp, men snart reser de sig nog igen.

Den 13 februari fick Esso följa med hussen och Tobbe på en promenad i skogen för första gången. Hussen fotograferade flitigt under promenadens gång. Bilderna visas nedan.

Den 27 februari och på onsdag 2/3 blir Esso fyra månader gammal. Efter dagens promenad fick Esso och Tobbe springa omkring och busa på tomten lite. Hussen tog fram kameran och tog några bilder och de bästa visas nedan.

När hussen tar med sig kameran ut i skogen för att fotografera Sanny så blir det naturligtvis även bilder på Esso. Han blir ofta lite mer lättfångad på bild, eftersom han stannar och väntar på Sanny och hussen. Följande bilder togs den 17/4,  20/4, 30/4 och 24/6 2020.

Den 24 mars 2020 kom Lundecocks Sunrise, som kallas för Sanny, till oss.

Den 29 februari var vi på Lundecock's kennel och fick träffa vår nya hund för första gången. Ovan en liten filmsnutt och nedan några stillbilder.

Efter en veckas försening beroende på att veterinären som skulle besiktiga valparna blivit sjuk så fick vi hämta Sanny den 24/3. Nedan några bilder från då vi hämtade honom hos Johnny på Lundecock's kennel.

Nedan en bild på Sannys pappa, Lythwood Sundealer "Micki".

Idag, den 25/3, var Sanny ute och fick nosa lite i gräset. Krokusen blommade så fint i rabatten bakom honom, men blommor är inte intressant tycker han.

Idag den 5/4 har Sanny bott hos oss i två veckor. Medan matten var ute och gick med Esso passade hussen på att fotografera honom ute i trädgården.

Idag är det den 14/4 och Sanny har nu bott hos oss i tre veckor. Då har det gått en vecka sedan de förra bilderna togs så det var dags att se om han vuxit något under tiden. Tyvärr är det en sak som han inte lärt sig ännu, så till mattens stora förtret så gör han inte alltid sina behov ute, så hussen får ta upp små högar och torka pölar på hallgolvet lite då och då.

Första gången Sanny fick följa med till skogen var den 17/4. Hussen tog med kameran och försökte få några bra bilder, men det var oerhört svårt. De bilder som jag inte raderade direkt visas nedan.

Sanny fick även följa med hussen och Esso till skogen den 20/4 och som vanligt försökte hussen få några bra bilder. Även denna gång med skralt resultat och de som jag inte raderade direkt är dessa:

Valborgsmässoafton och Sanny fick följa med hussen och Esso på förmiddagspromenaden i skogen. Hussen tog med kameran för att försöka få några bra bilder, men det var stört omöjligt. De flesta bilderna var bara att radera direkt. Några gick dock att spara och de syns nedan.

I måndags fyllde Sanny 4 månader. Idag onsdag den 13/5 så fick han följa med Esso och hussen på en promenad i skogen. Det var jätteroligt tyckte han. Hussen hade med sig kameran och den här gången fick han flera bilder som var godkända att visa, och de syns nedan.

Idag den 20/5 var äntligen vädret lite bättre och hussen tyckte att då tar vi en promenad i skogen, vilket var till stor glädje för Esso och Sanny som älskar att springa omkring där. Hussen tog med sig kameran och några bilder blev godkända att spara och visa upp.

Den 27/5 och då har det gått en vecka sedan jag fotograferade hundarna ute i skogen senast. Dags att se om det går att få några nya bilder. Som vanligt var det svårt att få några riktigt bra bilder, men några bilder kunde jag i alla fall spara.

Nu har sommaren kommit. Idag är det den 4 juni och kameran fick hänga med mig och hundarna ut i skogen. De bilder som kunde godkännas syns nedan.

Idag den 9/6 fick Esso och Sanny hänga med på en promenad i sin älskade skog. Hussen tog med kameran och de bilder som inte kasserades direkt syns nedan.

Den 17 juni och nu har det gått drygt en vecka sedan jag och hundarna tog en längre promenad i skogen, så då var det dags att hänga på sig kameran och traska iväg på en skogspromenad igen för att få några bilder, trots att det hade kommit en regnskur på morgonen. Sanny sprang omkring i blåbärsriset och blev blöt upp till öronen, vilket framgår av bilderna.

Den 24/6 och idag skiner solen igen efter några dagar med regn och mulet väder och då tyckte hussen att det var dags att ta en promenad i skogen. Kameran fick hänga med och de bilder som blev OK syns nedan.

Efter några dagar med lite sämre väder kunde hussen ta med sig hundarna på en skogspromenad den 2 juli. Sanny stannade några gånger och väntade på hussen och Esso och då fick hussen chans att ta några bilder.

Idag är det onsdag den 8/7 och på lördag den 11/7 blir Sanny 6 månader. Hussen tog en promenad i skogen för att ta några bilder, vilket uppskattades av Esso och Sanny som fick springa av sig lite. Vädret de senaste dagarna har varit regnigt, vilket har gjort att det fanns flera lerpölar längs stigen. Detta roade Sanny som naturligtvis måste plaska omkring och gräva i dem, vilket framgår av smutsen på benen några bilder mot slutet. I veckan har också de sista mjölktänderna tappats. Hussen mätte idag mankhöjden på honom och nu får han bara växa en centimeter till, för nu är han 38 centimeter hög. Annars blir han för stor för att kunna ställas ut. Om en månad brukar de vara fullväxta. Det ska bli intressant att då se hur mycket det blivit.

Idag är det den 16/7 och då har det gått drygt en vecka sedan hussen tog några bilder på Sanny. Under en skogspromenad går det säkert att få några bra bilder tänkte hussen, men ack vad han bedrog sig. Sanny sprang långt i förväg och var knappt inom synhåll, och var han det så var det bara rumpan hussen såg. De bilder som gick att ta i skogen blev väldigt få, så därför fick det bli några bilder i trädgården efter promenaden också. De som blev godkända syns här nedan.

Idag är det den 11 augusti och Sanny blir 7 månader. Vi den här åldern brukar storleken och mankhöjden ha stabiliserat sig. Hussen mätte mankhöjden och den är 40 cm, d.v.s. han är en centimeter för hög för att det ska vara riktigt bra för utställningsändamål. Vi ska naturligtvis ställa ut honom senare, så får vi se vad domarna tycker om det. Att försöka få några bilder under en skogspromenad har hussen givit upp på. Sanny sticker iväg så man bara kan se rumpan på honom i bästa fall. Därför får det bli lite fotografering hemma på tomten. Dagens bilder syns nedan.

Idag är det den 11/10 och nu har det gått två månader sedan hussen fotograferade Sanny senast och idag blir han 9 månader. Hussen tog med honom och Esso ut i skogen för att se om han kunde få några bra bilder och det gick faktiskt. Resultatet visas nedan. Några bilder blev väldigt "fartfyllda". Den näst sista bilden där han i samma ögonblick som hussen trycker av kameran sätter full fart blev det. Och det blev även bilden med honom och Esso springande i full galopp mot hussen.

Idag den 24/3 2021 har Sanny bott hos oss i precis ett år. Nu är han nästan en vuxen hund. Hussen kopplade honom och gick ut på allmänningen bakom huset och band fast honom i en trädgren och tog några bilder. Han gick sedan runt kvarteret och tog ytterligare några bilder. Har Sanny inte koppel på sig springer han iväg direkt, eftersom han vill iväg och skälla på bilar, vilket är en direkt livsfarlig "hobby".

Till Åkes egen hemsida.
Senast ändrad 2021-03-24.